Незважаючи на різноманіття цих продуктів, всі вони повинні відповідати суворим нормам відповідності харчових виробництв.
Теплообмінник для молока, будь то пластинчастий або кожухотрубний апарат для харчової промисловості, має конструкцію в якій передбачено повну відсутність контакту чорного металу з харчовим продуктом. Можливо також виготовлення таких апаратів повністю з харчової нержавіючої сталі та інших дозволених матеріалів.
Теплообмінники для молока і продуктів переробки покликані вирішувати такі завдання:
1
Спеціальні виконання пристроїв для пастеризації та охолодження, а також рекуперації теплоти від специфічних продуктів також можна замовити у нас.
Такими продуктами є вершки, сметана, масло, сирні субстанції, кефір та інші середовища – як правило, вони є більш в’язким. Це накладає певні обмеження – відповідно, в розрахунки вносяться деякі поправки, які враховують теплофізичні особливості таких продуктів. Як правило, внаслідок підвищеної в’язкості цих середовищ, площа теплообміну для забезпечення заданого температурного режиму дещо більше, ніж, наприклад, для молока – а значить, ціна такого рішення буде вище.
2
Охолоджений продукт відразу можна розфасовувати і відвантажувати.
Розбірні пластинчасті теплообмінники СТА (Україна) відповідають нормам і вимогам, які пред’являють до харчового обладнання. Крім цього, пластинчасті апарати мають унікальний рельєф, який забезпечить кращий знімання з кожного кубічного метра продукту – будь то молоко або продукти його переробки.
3
Пастеризація молока.
Така термічна обробка являє собою короткочасний процес нагріву молока (знезараження) для збільшення терміну його зберігання, – а значить, доставка і продаж вже не обмежена дуже стислими термінами, які пов’язані з швидким витіканням терміну придатності. Можливі кілька варіантів нагріву, т. К. В залежності від часу температурного впливу досягаються необхідні за термінами зберігання продуктів результати. Наші фахівці допоможуть підібрати оптимальний режим по витраті і протоку, тим самим дозволивши купити потрібний пристрій.
Охолодження молока. Пластинчастий охолоджувач молока призначений для швидкого охолодження молока після пастеризації – це дозволяє скоротити термін виробництва, т. к.
У зв’язку з широкою поширеністю молочних виробництв, фахівцями компанії Термопром були розроблені типові рішення, які відрізняються показником мінімальної ціни – це пристрої, які в одному корпусі дозволяють як нагрівати (наприклад, попередній підігрів перед пастеризацією), так і охолоджувати молоко (безпосередньо перед його фасуванням ). Таке рішення дозволяє істотно заощадити на обладнанні, т. К. При схожих площах теплообміну, корпус буде один, оскільки теплоносій по обидва боки – молоко. У цьому випадку не тільки вартість, але і експлуатаційні витрати на монтаж і подальше обслуговування пристрою будуть набагато нижче. Крім цього, теплообмінне обладнання займає менше місця, при тій же ефективної теплопередающей поверхні.
Як підібрати?
Для того, щоб правильно вибрати пристрій теплообміну, зверніться до нас. Крім розрахунку Ви отримаєте рекомендації по використанню обладнання харчового призначення: зокрема, охолоджувач молока пластинчастий – саме цей пристрій, поряд з пластинчастими пастеризаторами, є на сьогодні найбільш поширеним на ринку виробничого молочного устаткування. Вони завоювали популярність у зв’язку зі своєю ефективністю і стійкістю до безперервного використання. Це означає, що Ви зможете купити якісно виготовлений апарат – будь то паяний теплообмінник SWEP (Швеція), або розбірний пластинчастий СТА.