TermoProm

Новини

04.08.2021

Буферна ємність

Буферна ємність

Буферна ємність – це тепловий акумулятор, який спрямований на ефективне використання тепла, в разі, коли його первинне джерело не доступний.

Ключова перевага

Акумулююча ємність діє за принципом усунення тепловтрат в системах опалення та водопостачання. Здатність до тривалого зберігання теплової енергії дає можливість віддачі, накопиченої раніше. Такі процеси не під силу навіть найпотужнішим котлам.

Доцільність використання теплоаккумулятора найбільш вигідні в нічний час, коли діє знижений тариф на енергоресурси. Це дозволяє правильно розподіляти виробничі процеси і застосовувати енергію тепла по потужності і температурі, а також по тимчасових проміжків.

Принцип роботи

Бак-акумулятор має вертикальну циліндричну форму, виконаний зі сталі, а його висота перевищує його діаметральний обсяг приблизно в 5 разів. Теплоаккумулятори мають ізоляційний шар термостійкого поліпропілену для поліпшення збереження тепла всередині бака.

При роботі генератор передає свою енергію в буферну ємність на підзарядку, і далі це накопичене тепло буде використано для підтримай температурних режимів обігріві приміщення.

У своєму роді, бак-акумулятор є серцем системи теплопостачання і може активно застосовувати на ряду з іншими джерелами тепла. Ціна теплоаккумулятора не висока, тому це робить його доступним для підключення до різних агрегатів – насоси, сонячні колектори, газові та інші котли.

Акумулюючі ємності найчастіше застосовують власники гостьових котеджів, санаторії, готелі та ресторани. Так як при мінімальних витратах можна отримати максимальну вигоду, у вигляді економії витрат на енергоресурси.