TermoProm

Новини

01.08.2021

Буферні ємності для опалення

Буферні ємності для опалення

Буферні ємності для опалення є своєрідними термосами. Їх конструкція – металева бочка на 500-5000л, укрита утеплювачем. Такий агрегат дозволяє один раз нагріти певний обсяг води і зберігати тепло тривалий час. Буферні ємності для систем опалення здатні накопичувати певну кількість теплової енергії в теплоносії (воді або гліколевої суміші) і далі поступово її витрачати.

Практично, будь-який будинок втрачає тепло. Навіть при + 15 ° С будівля в 200 кв.м здатне втрачати до 2 кВт на годину, а при «нульовій» температурі до 8 кВт на годину. Втрати тепла при -25 ° С складуть для такої споруди вже близько 18 кВт за годину. Для заповнення таких втрат необхідно ставити котли тієї ж потужності, як і максимальний рівень тепловтрат споруди, причому фахівці радять ставити його навіть великим.

У звичайному режимі роботи твердопаливні котли не можуть регулюватися в великих межах. І часто буває так, що котел працює, видаючи проектну потужність, а такий нагрів буде надлишковим, оскільки температура на вулиці висока і відповідно будівля втрачає небагато тепла. У цьому випадку потрібна буферна ємність, яка буде накопичувати надлишки теплової енергії, яка потрібна буде в інше більш холодну пору, наприклад в нічний.

Такі буферні ємності дозволяють уникнути і перегрітих радіаторів в будинку, які видають занадто багато тепла, а також запобігають перегріву і закипання самого котла, що може пошкодити як його, так і всю опалювальну систему.

Що собою являє буферна ємність?

Что такое буферные емкости для отопленияЩоб зрозуміти: «Що таке буферна ємність? І яка від неї користь? », Можна розглянути ситуацію з будинком, опалювальним твердопаливним котлом. Без буферної системи температура в будинку після відключення котла починає знижуватися вже протягом перших 1-3 годин. Якщо ж в будинку встановлена ​​буферна ємність для котла, то температура буде зменшуватися значно повільніше. Так для будинку із загальним обсягом води в системі на 100 літрів, при обсязі буферного котла в 500 літрів, температура почне падати в п’ять разів повільніше, отже – через 5-15 годин (в залежності від утеплення самого будинку). Високоефективна буферна ємність для систем опалення дозволяє істотно економити паливо і не страждати від перегрітих «розпечених» батарей, а накопичувати теплову енергію і рівномірно віддавати її в систему в необхідне для цього холодну пору. Таким чином, буферна ємність – це, перш за все, економія і комфорт в будинку.