TermoProm

Новини

31.07.2021

Застосування теплообмінників в машинобудуванні

Застосування теплообмінників в машинобудуванні

Застосування теплообмінників від Компанії Термопром в машинобудуванні відбувається для широкого діапазону технологічних процесів.

Нагрівання рідин для покриття поверхні запчастин

Для даного процесу застосовують розбірні й паяні теплообмінники, які нагрівають розчин для покриття металевих деталей. Як паливного носія зазвичай використовують парову функцію, а для ефективності підігрівається речовини за допомогою теплообмінника відбувається підтримка температури. Також велику популярність придбали теплообмінники типу труба в трубі і повітряні теплообмінники.

  • Розбірні теплообмінники для машинобудування від Термопром надані широким асортиментом

    Нагрівання і охолодження гальванічних масел

    Процес нагріву гальванічних масел також відбувається з обов’язковим підтриманням температурного режиму заданого рівня. Першим етапом здійснюється підігрів гальванічних масел в теплообміннику розбірного типу і, як правило, після слід етап охолодження гальванічних масел в суміжній ємності. Використовується для закритих контурів.

    Охолодження машин для зварювання

    Для даного процесу використовується теплообмінник для систем закритого контуру, який забезпечує якісне охолодження машин для зварювання.

    Рекуперація тепла конденсату

    Технологічний процес, при якому відбувається охолодження гарячого конденсату з одночасним підігріванням рідини для харчування бойлера. Теплообмінники в даному випадку використовують як установку для підігріву води на великих виробничих і невеликих господарських підприємствах.

    Для машинобудування, перераховані вище технологічні процеси, є найчастішими в застосуванні, однак, це не повний перелік використання теплообмінника в даній промисловості. Теплообмінники також гарантують нагрівання та охолодження для:

      • розчинів анодування;
      • гартувального масла;
      • відрізних і вальцювальних машин і для підтримки температурного режиму різних технологічних розчинів.