TermoProm

Новини

31.07.2021

Пластини і ущільнення Sondex

Пластини і ущільнення Sondex

Пластини для теплообмінників зі своїм рифленням, товщиною і конфігурацією грають найважливішу роль в будові теплообмінника. З їх допомогою відбувається кореляція постачання тепла та регулювання сили опору рідких потоків.

Скільки прослужить пластина буде залежати від якості матеріалу, з якого вона зроблена. Так корозійні процеси зачіпають абсолютно всі елементи системи, а вода, що циркулює по установці, також завдає всім комплектуючих апарату непоправних пошкоджень.

Матеріальна основа для пластин

Завищені вимоги до виробництва пластин передбачає використання високої якості нержавійки, однак в разі застосування теплообмінників в промисловій сфері для спеціальних агресивних зріжемо для виготовлення пристроїв беруть титанові сплави або хастеллой.

Неякісний сплав часто призводить до розриву пластинчастого апарату. За умови, що тонкі перегородки набагато швидше проводять через себе процес нагрівання та охолодження, то полотно не витримує тиску в 1,6 МПа.

Ущільнення Сондекс

Щоб гарантувати якісну роботу теплообмінника потрібно поділ на дві середовища – ту яка віддає тепло і, відповідно, приймає. Для це компанія Термопром пропонує прокладки і ущільнення, створені за інноваційною технологією від Sondex. Розробник (Данія) використовує абсолютно різноманітні матеріали, враховуючи специфіку і призначення теплообмінника.

Гумові прокладки для теплообмінників – каучукова основа, яка максимально відгороджує простір, а також стійка до впливу агресивного середовища і хімічних реагентів. Дуже важко замінити каучук, там, де застосовується вода.

Sondex тип S

Однією з кращих розробок є пластини і прокладки для теплообмінників типу S. Дані комплектуючі поставляються нами для виготовлення і ремонту теплообмінників Sondex.

Матеріалом ущільнення виступають Viton, NBR, EPDM. Допустимий температурний режим при цьому становить – -1350С до + 1950С. Спрямованість потоків – паралельний.

Для пластин відібраний високоякісний матеріал з нержавіючого металу стандарту AISI316L. Товщина пластини становить 0,5-0,7 мм, а робочий тиск допустимо від 6 до 24 бар.