TermoProm

Новини

31.07.2021

Вентиляційні системи

Вентиляційні системи

Системи вентиляції мають два найпоширеніших, що діють типу – природна і механічна. Для кожного типу приміщення переважно використовувати найбільш підходящу. Класифікувати необхідність тієї чи іншої вентиляції допомагають різні конструктивні елементи:

  • спосіб створення тиску;
  • витяжний або приточное призначення;
  • зональність – місцеві і загальнообмінні.

Промислові вентилятори

Необхідність промислових вентиляторів обумовлена ​​основним фактором – створення комфортного мікроклімату в приміщенні або інший робочій зоні, особливо за умови підвищеного рівня забрудненості повітря.

Промислове обладнання для систем вентиляції та опалення дозволяє переміщати повітряні потоки на великих відстанях, виконувати подачу та забирання повітря з певних зон, попередньо очистивши його, а також при необхідності проводити зволоження і нагрів. Дані установки застосовуються в будь-яких умовах, однак їх монтаж зажадає додаткових фінансових вкладень.

Змішана система вентиляції

Для змішаної системи вентиляції, яка об’єднує природний і механічний види, часто використовуються канальні теплообмінники.

Канальний теплообмінник своєю конструкцією являє блок з матеріалу металевого характеру, всередині якого розташовуються провідні труби або пластини. Енергоносієм для теплообмінників виступає найчастіше вода (пар).

Установка теплообмінника відбувається вже після налагодження вентиляційної системи – в приміщенні допускається тільки застосування води, вуличний варіант повинен включати в себе використання рідини, які при низьких температурах не замерзнуть.

Вентиляційні системи, важливі також і для обладнання. Часто воно вимагає певних умов для правильного зберігання і охолодження. Тому налагодити відмінну роботу вентиляції – найважливіше завдання для будь-якого підприємства.