TermoProm

Новини

01.08.2021

Застосування теплообмінників в молочній промисловості

Застосування теплообмінників в молочній промисловості

Компанія Термопром пропонує харчової теплообмінник для забезпечення якісної роботи молочної промисловості.

Схема роботи теплообмінника в молочному виробництві

Применение теплообменников в молочной промышленности

Розбірні теплообмінники

Для пастеризації молока даний продукт витримують якийсь час при високих температурах. Для процесу пастеризації молока і виробництва похідних від нього продуктів (сир, сметана, вершки, масло), невід’ємною складовою є теплообмінники для молока. Термопром пропонує компактні розбірні теплообмінники, які мають високі експлуатаційні показники і відповідають всім гігієнічним нормам і стандартам для обладнання харчової промисловості.

Пластинчасті теплообмінники

Пластинчастий теплообмінник для охолодження молока використовується на різних технологічних етапах виробництва. Наприклад, деякі молочні продукти мають більш щільну в’язкість, ніж саме молоко. В даному випадку Компанія Термопром пропонує шляхом охолодження молока водою використовувати в комплексі теплообмінник з більшою величиною каналу (за потребою зазори між пластинами допустимі на рівні 12 мм).

Застосування

За допомогою харчових теплообмінників на виході можна отримати молочну продукцію різних видів:

  • пастеризоване молоко і сироватка;
  • кефір і вершки;
  • вершкове масло;
  • дитяче молочне харчування;
  • згущене молоко;
  • сирки, сир та інші молочні концентрати.