TermoProm

Новини

01.08.2021

Порівняння одноступінчатої і двоступеневої схеми підключення ГВС

Порівняння одноступінчатої і двоступеневої схеми підключення ГВС

Компанія Термопром виробляє види установок, які мають різні схеми підключення теплообмінників до ГВС.

Одноступінчата схема підключення

Одноступеневу схему підключення до ГВС застосовують при невеликому радіусі дії, наприклад для роботи окремої котельні по району.

Даний вид підключення завдає меншої гідравлічний шкоди, менше втрачає тепло і має просту конструкцію. При малих площах саме одноступенева схема приносить велику економію по споживанню енергоресурсів.

Одноступінчата схема підключення

Теплообменник для горячего водоснабжения: одноступенчатая схема

Двоступенева схема підключення

Двоступенева схема підключення використовує зворотний циркуляцію теплоносія і здатна забезпечити ефективну роботу за відносно короткий проміжок часу. Однак для подальшої роботи вимагає додаткових витрат для циркуляції теплового носія.

Розпізнавальних характеристики

Головна відмінність між одноступінчатої і двоступеневої схемою підключення полягає в змішаному приєднання другого типу. Двоступеневий теплообмінник має два блоки, які мають послідовне підключення або дві ступені розташовані в одному моноблоке.

Спочатку рідина надходить в перший блок теплообмінника, де і відбувається нагрів за рахунок циркуляції в зворотному патрубку при залишковій теплоті другого блоку. Потім рідина переміщається до другого блоку, де відбувається догрів до необхідної температури за рахунок теплоти всієї мережі.

Схема двоступеневої змішаного приєднання ГВС

Схема двухступенчатой смешанного присоединения ГВС

Двоступенева схема підключення застосовується для рівної поставки добової витрати води за рахунок змішаної системи опалення, однак при всіх високоефективних достоїнства вона має складну систему підключення і коригування температурних режимів.