TermoProm

Новини

31.07.2021

Двоступенева схема підключення ГВС

Двоступенева схема підключення ГВС

Широту застосування двоступеневої змішаної системи підключення визначає один фактор – компактність в порівнянні з окремими теплообмінниками, які відповідно будуть більш затратними.

Теплообмінник моноблок

Теплообмінник моноблок – досить складне для підключення пристрій, що має безліч трубопроводів, арматурних деталей і вимірювальних датчиків. Перший мінус моноблока – складність обслуговування пристрою. Найчастіше за місцем розташування моноблок займає площу відведену для двох окремо стоячих теплообмінників.

Другим мінусом для двоступеневої системи підключення є ремонт теплообмінника – навіть при виході з ладу одного з блоків пристрою зупиняє свою роботу і другий.

Переваги моноблока

До переваг двоступеневої схеми підключення можна віднести забезпечення ефективної роботи за відносно короткий проміжок часу за допомогою зворотної циркуляції теплоносія. Також до переваг можна віднести і ціну моноблочного теплообмінника, який буде коштувати менше, ніж два окремих пристрої.

Двоступенева схема підключення здатна забезпечити рівномірну перекачування добової витрати води за рахунок змішаної системи опалення, однак при всіх високоефективних переваги досить складно швидко відкоригувати температурний режим до необхідного в даний момент.