TermoProm

Новини

01.08.2021

Калорифери. Види калориферів і їх застосування

Калорифери. Види калориферів і їх застосування

Класифікація мідно-алюмінієвих теплообмінників

Теплообмінне обладнання з мідними трубками і алюмінієвими ламелями, широко застосовується в вентиляційних системах для підігріву (охолодження) припливного або витяжного повітря діляться на наступні класи:

ВОДЯНИЙ КАЛОРИФЕР

Звичайний водяний калорифер є найбільш поширеним і популярним теплообмінником в силу ряду причин: простоти, дешевизни, надійності. Теплоносієм в ньому виступає гаряча вода або холодна рідина на основі гліколю, яка віддає тепло (холод) повітрю, що проходить через систему мідних трубок і алюмінієвих ламелей.
Розміри і форма апаратів може відрізнятися. Існують теплообмінники стандартних розмірів – для установки в вентиляційні шахти, а також нестандартні апарати, що виготовляються на замовлення.

ВОДЯНИЙ ОХОЛОДЖУВАЧ

Як видно з назви, охолодження повітря в даному агрегаті відбувається за допомогою холодної води. Іноді використовується гліколь або його розчин на водній основі. Такі системи відрізняються більшими габаритними розмірами і рядності на відміну від апаратів для систем опалення, так як охолодження повітря вимагає більшою площі теплообміну. У промисловості водяні охолоджувачі знайшли широке застосування для осушення повітря.

ФРЕОНОВИЙ ВИПАРНИК

Охолоджувач повітря фреонового типу має високу ефективність теплообміну в порівнянні з водяними системами, оскільки джерелом холоду є фреон. Перепади температур є наслідком утворення великої кількості конденсату, для усунення якого використовуються краплевловлювачі і піддони.

ПАРОВИЙ НАГРІВАЧ (ПАРОВИЙ КАЛОРИФЕР)

Там, де необхідний швидкий і ефективний нагрів повітря, застосовуються парові нагрівачі, які в якості теплоносія використовують насичений пар з температурою до 250 ° С.
Де застосовуються мідно-алюмінієві теплообмінники:

  • Вентиляційне обладнання, шахти, які використовуються для подачі свіжого повітря ззовні всередину приміщення;
  • Кондиціонери і спліт-системи, які поєднують в собі не тільки функції кондиціонування повітря, але і очищають і зволожують його;
  • Теплова завіса. Мідно-алюмінієвий теплообмінник служить джерелом теплого повітря, що виконує роль природного роздільник зон з різними температурами;
  • Вбудовані конвектори – різне опалювальне обладнання, вбудоване в підлогу або стіни житлових приміщень;
  • Компресорні блоки – обладнання, яке служить джерелом зрідженого холодоагенту для різних цілей;
  • Крім перерахованих вище застосувань калориферів, рекуператор може виконати будь-яке завдання, де потрібно зробити передачу теплової енергії від одного теплоносія іншому.

Наша компанія допоможе підібрати калорифер і виготовити його за Вашим вимогам.