TermoProm

Новини

01.08.2021

Переваги теплообмінника СТА-8 перед аналогічними моделями інших виробників.

Переваги теплообмінника СТА-8 перед аналогічними моделями інших виробників.

У цій статті ми запропонуємо нашим замовникам ознайомитися з перевагами конструктивних і технічних характеристик перед аналогами інших виробників. Апарат виробництва нашого підприємства, а саме модель СТА-8, два інших теплообмінника схожою площі і габаритних розмірів. Як випливає з маркування, середня площа однієї пластини у порівнюваних теплообмінників має значення 0,08 м2 проти 0,075 м2 і 0,08 м2. Робочі параметри апаратів: Рмакс = 16 бар, Тмакс = 150 оС.

ГАБАРИТНІ РОЗМІРИ ТЕПЛООБМІННИКІВ

Для правильного порівняння нашою компанією була обрана аналогічна модель компанії – конкурента. Крім однакової площі, теплообмінники мають також схожі габаритні розміри, а саме висота і ширина як пластин теплообмінників так і опорних рам. Розміри притискних плит СТА-8 мають розміри (висота х ширина, мм) – 755,0 х 180,0, відповідно у порівнюваних моделей – 744,0 х 160,0 і 799,0 х 160,0. Розміри самих робітників пластин СТА-8 мають розміри (висота х ширина, мм) – 726,0 х 141,0, відповідно дві інших – 715,0 х 125,0 і 740,0 х 125,0.

ПЛАСТИНИ І ГУМОВІ УЩІЛЬНЕННЯ

Кріплення гумового ущільнення до пластини.
Пластины к теплообменникам СТА и РТАДане, не відразу помітна відмінність, може сказати багато про що. Саме основне, на що варто звернути увагу – це безклеєвої кріплення гумової прокладки до самої пластині, що значно здешевлює і спрощує монтаж ущільнення на пластину і, що дуже важливо, подальше сервісне обслуговування теплообмінника в цілому. У теплообмінників конкурентів дане ущільнення кріпиться до пластини за допомогою спеціального клею, що значно ускладнює і здорожує будь-яка дія по сервісу з даними апаратом.

Оскільки теплообмінний апарат може мати від 3 до 150 пластин, то можна тільки уявити, наскільки трудомістким може виявитися робота по простій, здавалося б, роботі по заміні ущільнень на теплообміннику. Тоді як при кліпсовой кріпленні досить відстебнути кліпси старого ущільнення від пластини і також застебнути кліпси нового ущільнення, що робиться на протязі 1-2 хвилин для однієї пластини. При клейовому ж монтажі прокладки на одну пластину, необхідна буде трудомістка і виснажлива робота по очищенню пластини від старого клею і ущільнення. При очищенні пластини від клею відбувається механічне вплив на поверхню пластини, що негативно впливає на її антикорозійні властивості. Навіть після завершення всієї процедури чистки пластини від клею, можливі непомітні залишилися частини клею на важкодоступних частинах пластини, що може призвести до поганого прилягання нового ущільнення і як наслідок течі теплообмінника з усіма наслідками, що випливають звідси наслідками.

Товщина ущільнень. Що стосується товщини ущільнень, то по представлених фотографіях також можна побачити різницю в товщині. Ущільнення на теплообміннику СТА має набагато могутніше і товщі, що позначається на довговічності роботи всього теплообмінника.
Пластины к теплообменникам СТА и РТА
Товщина пластин. Наша компанія для теплообмінника СТА-8 ніколи не застосовує пластини товщиною менше 0,5 мм, оскільки це негативно грає роль на термін служби всього апарату, тоді як в теплообмінниках інших компаній, товщина пластин виявилася 0,4 мм. Для візуального відображення цієї відзнаки (без наявності спеціального приладу) досить лише взяти дві пластини і тримати строго горизонтально підлозі, як показано на фото праворуч. Наша пластина на відміну від конкурента практично не згинається.

ПРИТИСКНІ ПЛИТИ

Особливу увагу варто приділити не менше важливого елементу будь-якого пластинчастого теплообмінника – притискні плити теплообмінника (позиція 1 на фотографії праворуч), оскільки саме плити, які притискають з двох сторін набраний пакет пластин, несуть основну напругу по тиску. На фотографії можна легко побачити різницю в товщині плит.
При заявлених, як наша організація так і іншими компаніями, максимальному робочому тиску 16 бар товщина передньої і задньої плити становить 20 мм (у СТА) і 15 мм (у двох порівнюваних), що ставить під сумнів вірність заявленого максимального тиску. Потужні притискні плити наших теплообмінників дають стовідсоткову гарантію того, що він витримає заявлене максимальний робочий тиск, а також короткочасне тиск в 23 бару, при якому відбувається його випробування.Плиты к теплообменникам СТА и РТА

ШПИЛЬКИ СТЯГУЮТЬ, ПРИЄДНАННЯ, НАПРАВЛЯЮЧІ …

Крім усього іншого, менш важливими елементами є стягнуті шпильки, патрубки, фарбування, направляючі … Всі ці елементи несуть другорядну роль в надійності і ефективності роботи теплообмінника, але тим не менш, кожне з цих комплектуючих важливо в роботі теплообмінника. Так, наприклад, у нас шпильки (позиція 2 на фотографії праворуч) М16 з класом міцності 8,8 (у порівнюваних шпилька – М12 клас міцності невідомий), патрубки нержавіючі Ду32 (проти Ду25 у порівнюваних), фарбування притискних плит виконана порошковим способом у обох теплообмінників, направляючі пройшли цинкування так-же на двох теплообмінниках.

ВИСНОВКИ

В результаті викладених порівняльних характеристик виробленого нашою компанією теплообмінника СТА і продаваного іншими компаніями схожою за габаритними розмірами моделям, можна з великою впевненістю говорити про значні переваги нашого теплообмінника за всіма основними показниками.

Ми будемо намагатися в міру можливості виробляти аналогічні порівняння інших наших моделей пластинчастих теплообмінників з різними постачальниками теплообмінників.

Крім виробництва розбірних пластинчастих теплообмінників, наша компанія є офіційним представником в Україні паяних теплообмінників шведської компанії SWEP.