Новини
01.08.2021
Застосування теплообмінників в спиртової промисловості
Компанія Термопром пропонує теплообмінники, за допомогою яких забезпечується нагрівання та охолодження спиртових рідин в даній галузі промисловості.
Схема використання теплообмінників в спиртової промисловості
Процес роботи
Розбірні теплообмінники досить успішно замінили у виробництві лікеро-горілчаної продукції великотоннажне обладнання. Легкість монтажу і простота експлуатації дозволяють забезпечити високу ефективність роботи теплообмінників нового покоління в порівнянні з установками на кшталт «труба в трубі».
Специфіка роботи теплообмінника для охолодження горілки або вина полягає в перекачуванні рідини в ємність-осахариватель, де до сировинної продукції додають ферменти і залишають настоюватися до 4 годин.
Отримана суміш перекачується через теплообмінник для охолодження вина або горілки вдруге. Однак на даному етапі проходить вже процес охолодження для подальшого транспортування в Дріжджебродильне відділення.
Температурні режими
Спочатку в розбірному теплообміннику для сировини використовуються температурний режим від 20 до 22º С, коли після нагрівання на виході ми отримуємо вже 35-40º С. Водяна суміш для перегону допустима для застосування вдруге, чим значно знижує витрати на споживання водних ресурсів.
Для виробництва лікеро-горілчаної продукції найчастіше використовують розбірні теплообмінники для охолодження сировини на етапі його перекачування в проміжну ємність. Пластинчасті установки застосовують для охолодження спиртових напоїв перед розливом.
Інші новини
Всі статті