TermoProm

Новини

01.08.2021

Застосування теплообмінників в спиртової промисловості

Застосування теплообмінників в спиртової промисловості

Компанія Термопром пропонує теплообмінники, за допомогою яких забезпечується нагрівання та охолодження спиртових рідин в даній галузі промисловості.

Схема використання теплообмінників в спиртової промисловості

Применение теплообменников в спиртовой промышленности

Процес роботи

Розбірні теплообмінники досить успішно замінили у виробництві лікеро-горілчаної продукції великотоннажне обладнання. Легкість монтажу і простота експлуатації дозволяють забезпечити високу ефективність роботи теплообмінників нового покоління в порівнянні з установками на кшталт «труба в трубі».

Специфіка роботи теплообмінника для охолодження горілки або вина полягає в перекачуванні рідини в ємність-осахариватель, де до сировинної продукції додають ферменти і залишають настоюватися до 4 годин.

Отримана суміш перекачується через теплообмінник для охолодження вина або горілки вдруге. Однак на даному етапі проходить вже процес охолодження для подальшого транспортування в Дріжджебродильне відділення.

Температурні режими

Спочатку в розбірному теплообміннику для сировини використовуються температурний режим від 20 до 22º С, коли після нагрівання на виході ми отримуємо вже 35-40º С. Водяна суміш для перегону допустима для застосування вдруге, чим значно знижує витрати на споживання водних ресурсів.

Для виробництва лікеро-горілчаної продукції найчастіше використовують розбірні теплообмінники для охолодження сировини на етапі його перекачування в проміжну ємність. Пластинчасті установки застосовують для охолодження спиртових напоїв перед розливом.