TermoProm

Новини

01.08.2021

Застосування теплообмінників у виробництві пива

Застосування теплообмінників у виробництві пива

Технологічний процес пива становить досить складну схему, що складається з багатьох етапів і без застосування теплообмінників для охолодження сусла (браги) в даному виробництві не обійтися.

Схема використання теплообмінників для виробництва пива

Принцип роботи

Одним з основних компонентів для приготування пива є вода. Саме її використовують для закваски солоду, добування екстракту з пивного зерна, фільтровкі пивного продукту. Для цього вода повинна бути підготовлена ​​(нагрітої до необхідної температури) і міститися в резервуарах.

Для підтримки води, яка шляхом пара або більш гарячих температур буде необхідна для виробничого процесу, використовуються розбірні теплообмінники для охолодження пива.

Пластинчасті теплообмінники застосовуються, коли потрібно швидко охолодити пивне сусло перед бродінням. Дане обладнання має величину діаметра зазору між пластинами до 5 мм, яке якраз підходить для більш вузького продукту. Також всі моделі теплообмінників виготовлені з нержавіючої сталі.

Високі температури

Режим високого нагріву використовують для більш тривалого зберігання пивного напою (пастеризація). Саме теплообмінники з нержавіючої сталі трехступенчатого типу відповідають за високий тиск при регенерації (пастеризації) пивного продукту.

Компанія Термопром пропонує високої якості теплообмінники для охолодження пивного сусла власного виробництва, яке відповідає всім санітарно-гігієнічним нормам, забезпечує високоефективну безперервну роботу обладнання в цілому.