TermoProm

Новини

31.07.2021

Монтаж теплопункту

Монтаж теплопункту

Компанія Термопром пропонує послугу – установка теплового пункту. Наша пропозиція грунтується на наданні якісної роботи в сукупності з низькою ціною.

Теплопункт – це посередник між тепловою мережею і загальною системою теплопостачання. Носієм тепла в даному випадку можуть виступати як парова, так і водяна лінії (або будь-який інший вид теплоносія).

Застосування

Проектування і монтаж теплопункту застосовують для забезпечення стабільної роботи систем:

  • опалення – підтримується необхідна температура в приміщенні;
  • гарячого водопостачання – безперервне надходження гарячої води;
  • подача холодної води – установка для даного процесу також входить в блоці загальної конструкції теплопункту.

З чого складається теплопункт

Устаткування, з якого складається пункт подачі тепла, включає в себе:

  • насосну станцію або насос – для якісної циркуляції теплоносія в системі;
  • регулюють датчики – необхідні що зберігати баланс розподілу тепла в заданому блоці.
  • теплообмінник – з його допомогою створюють розділові контури для тепломережі і внутрішнього контуру споживання.

Теплопункти у вигляді компактного модуля

Переваги модульних систем (МТП) в порівнянні з традиційними досить явні, саме тому вони вже отримали своє широке поширення серед споживачів.

Базовий аспект полягає в тому, що основний процес підготовки гарячої води відбувається в теплопункті. Тим самим знижуються гідравлічні і теплові втрати, за рахунок зменшення довжини трубопроводу. Відбувається процес зниження споживання електроенергії насосними станціями.

Другою перевагою теплового пункту є подача тепла в автоматичному режимі. Система авторегулировки значно знижує втрати тепла при циркуляції рідини і тим самим додає економії кінцевого споживача, а також не вимагає до себе додаткової обслуговуючого персоналу.

Для розміщення блочного теплопункту не потрібно споруда окремо споруди. Монтаж теплового обладнання проводиться прямо в приміщенні, яке виділяє замовник. Таким чином немає необхідності в додаткових витратах на додаткові будівельні роботи. Також пусконалагоджувальні роботи проводяться на наших виробничих площах, і на об’єкті замовника відбувається тільки донастройку і перевірка раніше виставлених параметрів. Всі параметри для роботи блочного теплового пункту «отримує» ще на заводі в процесі проектування.