1 Пристрої для заморожування

Частіше це випарники і конденсатори (в основному паяні пристрої, які мають невисокі потужність і вартість). В цьому випадку теплообмінники використовуються в складі холодильних машин (як правило, з використанням фреону або розчинів гликолей). Тут також можливі різні варіанти щодо відведення тепла від харчового продукту (включаючи миттєву «шокову» заморозку), – все залежить від того, наскільки швидко псується продукт, відповідно до цього підбирається індивідуальний температурний графік, який повинен забезпечити теплообмінник для харчової промисловості.

2 Пастеризатори і стерилізатори соків (можна замовити у нас), молочних продуктів і продуктів тривалого зберігання Як гріє теплоносія застосовується як пар, так і рідка фаза (зазвичай, пастеризація це нагрівання продукту до 60 … 100 °С і більше, залежить від тривалості нагрівання і передбачається техпроцесом в залежності від оброблюваного продукту).

3 Нагрівачі й випарні пристрої

Продаж таких пристроїв найчастіше затребувана для наступних підприємств: застосовуються в сольових виробництвах (багатоступінчате випарювання сольових розчинів і підігрів розсолу перед випаровуванням), а також в спиртової промисловості (рекуперація тепла продуктів бродіння, підготовки барди), на цукрових заводах (процеси кристалізації бурякового соку) , при перегонці спирту, для багатьох інших процесів. Крім звичайних теплообмінних апаратів, можливе використання теплообмінників Free Flow для особливо в’язких середовищ або продуктів з включеннями волокон.